This is an archive page !!!


De ce aceste pagini? Care este rostul lor?

La 17 noiembrie 1996, mergind cu masina dinspre Wayland, o suburbie a Bostonului, spre MIT, celebrul insitut, ca sa votez pentru viitorul - acum actualul - presedinte al Romaniei, m-a strapuns cu claritate enormitatea situatiei in care ma aflam: la un continent, un ocean si 14 ani departare de Romania, iata-ma grabindu-ma sa particip -- pentru prima oara in viata, si nu am doar 18 ani! -- la alegeri romanesti, cu siguranta sentimentului ca, daca votez, pot ajuta oamenii din tara unde am crescut.

Rezultatul acelor alegeri a sters ca prin minune frica traditionala de a incerca sa comunic deschis cu romani pe care nu ii cunosc, in strainatate si in tara. Mi-am spus ca acum a venit in sfirsit momentul sa fim directi si constructivi. Avind norocul de a avea la indemina un server Web, doresc sa ii invit pe cei care gindesc la fel sa viziteze aceste pagini, sa participe creator la ele, comentind, sugerind legaturi spre alte pagini Web complementare, transmitind fragmente de proza sau poezie pe care vor sa le faca cunoscute lumii romaesti sau strainatatii, punind intrebari - si dind raspunsuri - referitoare la aspecte ale culturii actuale - romanesti sau straine - si asupra Internetului, mediul care ne faciliteaza comunicarea si ne deschide accesul la o nesfirsita retea de informatii.

Rostul acestor pagini este de a oferi un punct de pornire in context romanesc spre explorarea capacitatilor noastre creatoare in noul mediu al Internetului si un forum de exprimare celor care sint interesati de acest mediu.

Un cuvint de multumire se cuvine adresat doamnei Laura Fillmore, pioniera si teoreticiana a publicisticii pe Internet, presedinta editurii online OBS, a carei creativitate si energie ne inspira, si a carei deschideri si spirit democratic ne sint un model.

In numele acestei creativitati invitam pe toti cei interesati de publicistica pe Internet sa ni se adreseze cu comentarii si sugestii, sau cu fragmente originale adecvate acestui mediu.
Am fi recunoscatori de asemenea daca cineva s-ar oferi sa traduca in romana textul vreunei cuvintari al Laurei Fillmore din colectia oferita mai sus, spre folosul celor care nu vorbesc limba engleza.

Doriti sa comentati aceste pagini fara a participa la forumul public?

Editoarea acestor pagini, Lidia (Gheorghiu) Bradley, director de productie la OBS, poate fi contactata -- zi si noapte!-- prin email la adresa lidia@obs-us.com.

[ TRAITI IN IN ROMANIA? | SAU IN AMERICA DE NORD? | FARA GRANITE? | LUATI PARTE! ]


[ PAGINA OBS | PUBLICATII IN ENGLEZA | PUBLICATII IN GERMANA | CE ESTE ONLINE PUBLISHING? ]

© Copyright 1996 OBS
Modificat pe 11 Decembrie 1996.
Comentarii la lidia@obs-us.com